Politička kriza "trese" Albaniju: Meta odložio izbore, Rama ne prihvata odluku

Albanski predsednik Ilir Meta odložio je lokalne izbore u toj zemlji koji su bili zakazani za 30. Jun, prenosi portal A1 on.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.06.2019.

23:30

Politička kriza
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da je albanski predsednik iskazao veliku zabrinutost zbog duboke političke krize u Albaniji.

"Imajući u vidu hitnu potrebu da se stanje smiri i rizik od nepredvidive eskalacije konflikta preuzimam ustavnu i institucionalnu odgovornost i poništavam ukaz kojim je lokalni izbori trebalo da se održe 30. juna",poručio je Meta, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Naglasivši da poslednja događanja u državi narušavaju imidž te zemlje u svetu, iz kabineta navode da će detaljnije obrazloženje o odlaganju izbora dati u ponedeljak.

Eskpresno, sa izbornog mitinga u albanskom gradu Berat reagovao je albanski premijer Edi Rama koji je poručio da će izbori 30. juna biti održani.

Danas je u Tirani održan osmi protest ujedinjene albanske opozicije na kojem su se ponovo demonstranti sukobili s policijom, bacani su molotovljevi kokteli, a policija je odgovorila dimnim bombama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: