U toku privođenje Ilije Devića; "Od ovog momenta on je u štrajku glađu"

Policija došla u kuću investitora u Auto-transportnom preduzeću Vojvodina Ilije Devića i privode ga.

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

11:03

U toku privođenje Ilije Devića;
Ilustracija: depositphotos/belchonock

Njegova ćerka i članica upravnog odbora ATP Vojvodina Anđelka Dević je za Betu rekla da je od ovog momenta Ilija Dević u štrajku glađu, da neće pustiti zatvorske lekare da ga pipnu, da neće piti vodu, te da će nastaviti da se bori.

"Ilija se nije odazvao na suđenje u petak 31. maja iz zdravstvenih razloga, za šta je sudiji dostavio i potrebne zdravstvene spise. Žena koja je optužena zajedno sa njim u tom predmetu ima slomljenu ruku i takođe se nije pojavila", rekla je Devićeva.

Ona je ocenila da za Ilijom Devićem nije trebalo da se raspiše potraga, jer se on redovno odaziva na sva suđenja, a najmanje od svega je trebalo da mu se određuje pritvor.

"Ukoliko nije dobijen lekarski nalaz, bilo je dovoljno samo izdati upozorenje, a ne poternicu i određivanje pritvora. Ovo politički progon kako bi mu se oduzeo kapital koji je uložio i kako bi se sklonio od javnosti i kako javnost ne bi imala uvida u to mu šta mu država radi", dodala je Devićeva.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP "Vojvodina" nalazi se pod monitoringom Evropske unije, jer je to jedini slučaj sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji u kome je oštećen investitor, a ne država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: