Dačić odgovara Ambasadi SAD: Ima još jedna Frenklinova mudra poruka

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio Ambasadi SAD u Beogradu objasnivši zašto je na novčanici od 100 dolara napisao "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 07.06.2019.

07:15

Dačić odgovara Ambasadi SAD: Ima još jedna Frenklinova mudra poruka
Foto: Screenshot/Instagram/negujmosrbski

Naime, šef srpske diplomatije priključio se internet-izazovu i na novčanici od 100 dolara, s likom Bendžamina Frenklina, napisao "Kosovo je Srbija". Ideja te akcije je da se ta poruka širi, budući da novčanice ide "iz ruke u ruku".

Nakon objavljivanja te fotografije reagovala je i Aambasada SAD, koja mu je poručila da bi trebalo da razmisli o rečima Frenklina.

"Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: 'Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima'", navodi se u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa.

Sada je Dačić odgovorio Ambasadi, rekavši za Sputnjik da "ne da nije uništio novčanicu od sto dolara, niti uvredio Bendžamina Frenklina, već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika".

"Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije."

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi: "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: