EU apeluje na SAD: Da se poštuju potrebe i Izraelaca i Palestinaca

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker apelovao je na SAD da potrebe i Izraelaca i Palestinaca poštuju u svakom budućem bliskoistočnom mirovnom potezu.

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2019.

22:22

EU apeluje na SAD: Da se poštuju potrebe i Izraelaca i Palestinaca
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Na današnjem sastanku u Briselu visoki savetnik i zet predsednika SAD Džared Kušner predstavio je svoje viđenje o putu koji vodi napred na Bliskom istoku, saopštio je Junkerov kabinet.

Sastanku organizovanom na Kušnerov zahtev je prisustovala i visoka komesarka za spoljnu politiku i odbranu EU Federika Mogerini.

Zvaničnici EU su saslušali Kušnerove "ideje i istakli fundamentalni interes Evropske unije za trajan i održiv mir i stabilnost u tom regionu".

Oni ocenjuju da je "ekonomski razvoj čitavog regiona ključan" i da "mora biti praćen održivim političkim procesom koji uzima u obzir aspiracije i Palestinaca i Izraelaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: