Bojan Stanojević gradski menadžer

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2004.

14:04

Default images

Nenad Bogdanović postavio je za gradskog menadžera Bojana Stanojevića, a za gradskog arhitektu Đorđa Bobića.

"O toj odluci se nisam konsultovao s budućim koalicionim partnerima", izjavio je gradonačelnik Beograda. "Čekao sam mesec dana dogovor potencijalnih koalicionih partnera. Ja sam čovek koji uvek zna gde je granica čekanja nečega što zavisi od mene i ta postavljenja su moje pravo. Voleo bih da smo napravili koalicioni dogovor, a pošto se to nije desilo, ja nisam mogao više da čekam", rekao je Bogdanović.

Prvi arhitekta grada u istoriji Beograda, Đorđe Bobić, prema rečima gradonačelnika ima ogromno iskustvo i do sada je aktivno učestvovao u razvoju grada. Bobić je projektovao u Beogradu, a među poslednjima su zgrada Merkatora i Svetosavski trg. Prvi arhitekta grada smatra da Beogradu mnogo stvari nedostaje: "Beogradu nedostaje javni rad, veća predusretljivost prema investitorima, manje birokratije, mnogo čvršća komunikacija sa svetom."

Bobić je u ovom trenutku i vlasnik i glavni arhitekta firme Slavija biro, što ga automatski dovodi u sukob interesa. Ipak, on obećava da će za 10 dana vlasništvo firme preneti na zaposlene.

Gradski menadžer, Bojan Stanojević, bio je potpredsednik gradske vlade u prethodnom periodu. Stanojevićevi ključni prvi zadaci biće izgradnja mostova, lakog metroa, unutrašnjeg prstena, kanalizacione mreže, fabrike pijaće vode Makiš dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: