Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost sa ID

Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.05.2019.

21:20

Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost sa ID
Foto: chalabala/depostitphotos.com

To je izjavio francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Ejc je usaopštenju naveo da je osumnjičeni 24-godišnji muškarac priznao da je sam napravio eksplozivnu napravu koju je potom postavio ispred pekare u Lionu.

Kako je preneo AP, Ejc je dodao da će osumnjičeni biti izveden pred istražnog sudiju.

Osumnjičeni, koga je francuska policija identifikovala kao Mohameda Hišema M. uhapšen je u ponedeljak i na teritoriju Francuske je ušao sa turističkom vizom u avgustu 2017.

AP navodi da policija nije saopštavala podatke o njegovoj nacionalnosti, ali da pojedini francuski mediji pominju da je Alžirac.

On je bio nepoznat policiji pre incidenta u Lionu.

Napad koji se dogodio 24. maja snimile su bezbednosne kamere, na kojima se vidi muškarac kako na biciklu dolazi do pekare u centru Liona. Nakon što je ostavio bicikl, muškarac dolazi do pekare ispred koje na betonu ostavlja papirni paket, nakon čega se na istom biciklu udaljava istim putem kojim je i došao.

Jedan minut kasnije na snimcima je zabeležena eksplozija usled koje je popucalo staklo na vratima frižidera ispred pekare.

Za napad za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: