Koga je sve Priština stavila na "dosta dug spisak" nepoželjnih osoba

Premijerka Srbije i ruski diplomata zaposlen u UNMIK-u su poslednje dve osobe na spisku koje je kosovska vlada proglasila nepoželjnim osobama na KiM.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2019.

19:19

Koga je sve Priština stavila na
Foto: EPA-EFE/ Kushtrim Ternava

Ana Brnabić i Mihail Krasnoščekov našli su se na toj listi nakon akcije hapšenja kosovske policije u ponedeljak.

U kosovskom ministarstvu spoljnih poslova za prištinske medije potvrđuju da je izrađena lista nepoželjnih osoba koja je "dosta duga" i na njoj su uglavnom imena sadašnjih i bivših zvaničnika Srbije, ali i imena bivših rukovodilaca Vojske Srbije.

Savetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se lista "povremeno osvežava" i da je u poslednje vreme povećan broj osoba na toj listi.

Prema medijima, prvi na listi nepoželjnih osoba je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, slede bivši general Vojske Srbije Ljubiša Divković, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije, kao i premijerka Ana Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: