RHMZ upozorava: Nestabilno, pljuskovi, grmljavine

U Srbiji se zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, uglavnom na severu i istoku zemlje, najavio RHMZ.

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

07:05

RHMZ upozorava: Nestabilno, pljuskovi, grmljavine
Foto: GettyImages/Jason Ocenha/Ilustracija

Očekuje se količina padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

Meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom posle podne i uveće, intenzivnijim na severu zemlje, gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, najviša dnevna od 22 do 27 stepena.

U Beogradu takođe promenljivo oblačno, posle podne i uveče sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 25.

I narednih dana biće pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Prva dva dana malo svežije, a od subote temperatura u manjem porastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: