"Srbija deo EU? Zašto da ne, sreo sam se s predsednikom"

Italijanski potpredsednik vlade Mateo Salvini izjavio, posle glasanja na izborima za Evropski parlament, da je ideja o ulasku Srbije u EU interesantna.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.05.2019.

08:51

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

"Sreo sam se sa srpskim predsednikom, a to da Srbija bude deo evropske zajednice je nešto što je geografski, društveno, kulturno gledano interesantno. A Turska ne, nema blage veze s tim. Ali proširenje (EU) i inteligentno uključivanje nekih bliskih naroda, zašto da ne?", kazao je Salvini.

Njegova Liga osvojila je, prema nepotpunim podacima sa biračkih mesta, 33,8 odsto glasova i imaće najviše italijanskih evroposlanika. "Hvala, Italijo. Prva stranka Italije izazvaće Evropu", rekao je radosni Salvini u video-klipu koji je noćas objavio na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: