Gojković: Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.05.2019.

09:34

Gojković: Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gojkovićeva je naglasila da je ovo važan momenat za raspravu, jer je dijalog Beograda i Prištine u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

Ona je u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog i najavila da će se u ponedeljak u debati o KiM u parlamentu posle izlaganja predsednika države čuti šta političke grupacije imaju da kažu o tom važnom pitanju.

Gojkovićeva je kazala da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.

Ona je izrazila uverenje da će predsednik Srbije, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje, i istakla da u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.

Ocenila je da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka, kao što su pitanje REM-a ili Upravnog odbora RTS.

Predsednica Skupštine Srbije je, govoreći o opoziciji, rekla da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.

Gojkovićeva je kazala da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, pa po njenoj oceni, nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.

Ona je rekla da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parlament, ali je ocenila da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih, niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: