Vandalizam u Beču: Oskrnavljene fotografije preživelih iz Holokausta

Fotografije osoba koje su preživele Holokaust oskrnavljene su kukastim krstevima i natpisima u kojima se osuđuju politički i jevrejski lideri.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

20:35

Vandalizam u Beču: Oskrnavljene fotografije preživelih iz Holokausta
Ilustracija: Depositphotos/foremniakowski

Fotografije su izložene u centralnoj ulici u Beču.

Televizija ORF objavila je da je grupa ESRA, koja je fotografije nemačko-italijanskog fotografa Luiđija Toskana postavila u austrijsku prestonicu, saopštila da je u utorak nekoliko fotografija premazano kukastim krstevima i drugim grafitima, prenosi AP.

Izložba je otvorena u ulici Ringštrase u centru Beča 7. maja, a ESRA je saopštila da je prethodno nekoliko fotografija isečeno nožem.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc oglasio se tim povodom na Tvteru, gde je napisao da je "zgrožen antisemitskim uništavanjem fotografija" i da je zatražiio istragu.

Oglasio se i lider austrijske jevrejske zajednice Oskar Dojč, koji je rekao da je to "antisemitski napad na celu Austriju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: