U slučaju eskalacije tenzija, Iran najavljuje "bolne posledice za sve"

Iranske vlasti upozorile su SAD na "bolne posledice" eventualne eskalacije tenzija protiv Irana u svetlu već rastućeg pritiska Vašingtona protiv Teherana.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

20:17

U slučaju eskalacije tenzija, Iran najavljuje
Foto: Depositphotos/inBrackets

"Sigurno je da će biti bolne posledice za sve, ukoliko dođe do eskalacije (tenzija) protiv Irana", izjavio je američkoj televizijskoj mreži Si-En-En (CNN) šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

Prema njegovim rečima, Iran nema interesa da dođe do eskalacije, ali je jasno da će se braniti.

"Treba biti izuzetno oprezan, a verujemo da SAD igraju veoma veoma opasnu igru", dodao je iranski ministar.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije. Tim sporazumom sa SAD, Rusijom, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom, Nemačkom i EU, Iran je pristao da ograniči aktivnosti na obogaćivanju uranijuma, a zauzvrat su mu ukinute međunarodne sankcije.

SAD su pre dve nedelje poslale bombardere i grupu nosača aviona u Persijski zaliv zbog navodne, još neprecizirane pretnje Irana, a američki predsednik Donald Tramp juče je izjavio da će se Iran suočiti sa "zvaničnim krajem" ako ponovo zapreti Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: