Sarajevski portal o umešanosti Tegeltije u korupciju - Tegeltija preti tužbom za klevetu

Sarajevski portal "Žurnal" je naveo da je u posedu dokaza koji potvrđuju navode o umešanosti Milana Tegeltije u koruptivne radnje.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

20:05

Sarajevski portal o umešanosti Tegeltije u korupciju - Tegeltija preti tužbom za klevetu

"Žurnal" je danas objavio da je predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) Milan Tegeltija putem posrednika, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ugovarao klijente kojima je trebalo "ubrzati" predmete u pravosuđu.

"Žurnal" ističe da je novac u Tegeltijino ime preuzimao inspektor SIPA iz Banjaluke Marko Pandža.

Prema navodima tog portala, prvi čovek bosansko-hercegovačkog pravosuđa obećao je da će "ubrzati" istragu u jednom slučaju u kojem je oštećeni predao Pandži 2.000 konvertibilnih maraka (oko 1.000 evra) za podmićivanje predsednika VSTS-a.

Tegeltija je negirao navode "Žurnala", navodeći da je "potpuna neistina i zlonamerna i bezočna laž da je uhvaćen u bilo kakvoj korupciji", te da on nikada ni na koji način nije učestvovao u koruptivnim radnjama.

Navode "Žurnala" ocenio je kao "zlonamernu konstrukciju usmerenu na pokušaj njegove diskreditacije".

Tegeltija je naveo da ga je inspektor SIPA Marko Pandža putem zajedničkog prijatelja zamolio da "sasluša izvesnog čoveka iz Krajine, koji se suočava sa problemima zbog neefikasnog rada Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu".

Prema njegovim rečima, navedeni problemi "mogli bi ukazivati na određene nepravilnosti u radu tog tužilaštva".

Tegeltija je najavio da će se zbog klevete tužbom obratiti nadležnom sudu.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić pozvao je predsednika VSTS da podnese ostavku.

"Milane, posle ovoga, zbog sebe, zbog građana BiH, a najviše zbog budućnosti pravosuđa ove zemlje podnesi ostavku", napisao je Mektić u svojoj reakciji na tekst na portalu "Žurnal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: