Bujanovac najavio manifestacije "Dani komandanta Lešija"

Na zvaničnoj stranici Opštine Bujanovac na Fejsbuku u nedelju uveče je objavljena najava "tradicionalne manifestacije Dani komandanta Lešija"

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

08:51

Bujanovac najavio manifestacije
EPA/SANDRA BALSELLS/Ilustracija

Komandant Leši, odnosno Ridvan Ćazimi, jednan je od vođa tzv. Oslobodilačke vojske Preševa Bujanovca i Medveđe, koji je poginuo u sukobima sa srpskim snagama bezbednosti 24. maja 2001. godine u okolini Velikog Trnovca.

Po agendi, objavljenoj na stranici opštine, obeležavanje "Dana komandanta Lešija" počinje 23. maja literarnim časom u bujanovačkom Domu kulture, prenosi Sputnjik.

Dan posle sledi marš od fudbalskog terena u Velikom Trnovcu do mesta Lešijeve pogibije, a potom poseta porodici, muzeju i na kraju fudbalska utakmica.

Poslednjeg dana manifestacije biće položeni venci na njegov grob, nakon čega će u Domu kulture biti održana komemoracija, navodi se u programu, preneo je portal jugpres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: