Pupovac: Naša lista patriotskija od domoljuba

Predsednik SDSS i nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament Milorad Pupovac izjavio da je lista te stranke patriotskija od domoljuba.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

08:42

Pupovac: Naša lista patriotskija od domoljuba
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Pupovac je na jučerašnjem skupu u Karlovcu rekao da će osnovni princip rada SDSS-ovog evroposlanika biti - za Srbe jednake u Hrvatskoj, za Hrvatsku jednaku u EU, kao i da će se u Evropskom parlamentu žestoko boriti za sve manjine, ma kojeg identiteta ili roda bile.

"Ovom kampanjom u kojoj nam podršku daju i Ćiro Blažević i Nikica Gabrić i još neki viđeniji Hrvati, želimo postići da vidite da niste sami. Znamo da je i za Hrvate teret netolerancija prema Srbima, deo građana se zasitio toga da se deo sugrađana drži izolovanima od ostatka društva, a da oni sami nemaju slobodu političkog izbora, slobodnog i nesmetanog", rekao je Pupovac.

Hina prenosi da se on obratio prisutnima u majici sa ćirilično-latiničnim natpisom "Rođen u Hrvatskoj", u skladu s kampanjom te stranke.

Drugi na listi SDSS-a Dejan Jović, obučen takođe u majicu sa ćirilično-latiničnim natpisom "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?", rekao je da i 30 godina od kraja Hladnog rata i pada Berlinskog zida još nisu ostvareni obećana sloboda, ujedinjena Evropa, ljudska prava i jednakost.

"Danas nije problem samo biti Srbin u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je danas problem reći slobodno šta misliš o čitavom nizu pitanja, makar da si i Hrvat. Ako si i Ćiro Blažević, a podržiš SDS S-a, odmah ti nalepe etiketu i pišu umrlice, prete, sledi govor mržnje. A to nije samo naš problem, to je problem celog društva. Ako nosiš srpsko prezime, odmah se misli da nisi domoljub. A mi očekujemo od naše domovine da ona zna da je naša domovina", rekao je Jović.

On je pozvao birače, Srbe i Hrvate, da, žele li slobodno, demokratsko i tolerantno društvo, podrže listu SDSS-a u nedelju na izborima, jer smatra da bi osvajanje jednog mandata bio prvi, možda prekretnički korak da i predstavnik manjine može biti izabran u Evropski parlament, jer SDSS nije samo manjinska već i građanska stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: