Čačak: Vanredno u 19 MZ, protivgradne rakete padale po krovovima VIDEO

U jučerašnjem nevremenu na kuću Dragana Mitrovića iz čačanskog sela Beljina pala je protivgradna raketa, prenosi agencija RINA.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.05.2019.

10:44

Čačak: Vanredno u 19 MZ, protivgradne rakete padale po krovovima VIDEO
Screenshot/RINA

Prema njegovim rečima, materijalna šteta nije velika, razbijeno je nekoliko crepova, a na teren su odmah po prijavi izašli pripadnici MUP -a.

"Sedeli smo u kući, kada se začula neka tutnjava na krovu. Istrčao sam napolje da vidim šta se dešava, možete misliti kako sam se osećao kad sam video šta je u pitanju. Kažu da je eksplodirana i da nema razloga za strepnju, ali opet nije mi svejedno da se to ne dogodi ponovo. Ne znam odakle je ta raketa došla", kaže za RINU Mitrović.
Agenciji Beta je u čačanskom Štabu za vanredne situacije rečeno da je jedna protivgradna raketa pala i probila krov privatne fabrike "Domis" u čačanskom selu Miokovci i zaustavila se u potkrovlju.

Kroz otvor koji je raketa napravila na krovu fabrike za proizvodnju ekskluzivne stolarije, u pogon se slila velika količina kiše koja je napravila dodatnu štetu.

Jedna protivgradna raketa pala je sinoć, tokom nevremena, i na krov kuće Dragana M. u selu Beljina kod Čačka, dok je on sa porodicom bio u kući, i razbila nekoliko crepova.

Policija je obavila uviđaj, a u toku dana stručna ekipa ukloniće delove raketa. U Štabu za vanredne situacije navode da je zbog jakog nevremana protivgradna zaštita dejstvovala iz svih stanica i da je ispaljen veliki broj protivgradnih raketa.

Vanredna situacija u 19 mesnih zajednica

U 19 mesnih zajednica Grada Čačka zbog elementarnih nepogoda koje su sinoć zahvatile ovu opštinu uvedena je vanredna situacija, prenosi Glas zapadne Srbije.

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme i grad.

U Čačku, Ivanjici i Lučanima nevreme je nanelo veliku štetu voću i usevima

U Ivanjici je grad padao oko dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lešnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima.

Grad, velicine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta.

Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija, prenose lokalni mediji.

Nevremena sa gradom bilo je i u Ljigu.

I teritoriju Beograda sinoć je oko 19.40 sati zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: