Haos u avganistanskom parlamentu, tuča zbog imenovanja novog predsednika VIDEO

Avganistanski parlament našao se u haosu kada su se poslanici posvađali oko imenovanja novog predsednika, na prvom zasedanju Skupštine od izbora prošle godine.

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2019.

18:00

Haos u avganistanskom parlamentu, tuča zbog imenovanja novog predsednika VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter/FoxtrotBravo11

Biznismen Mir Rahman Rahmani kandidovao se za predsednika Parlamenta koji ima 247 mesta, ali je izgubio većinu za jedno mesto, što je dovelo do sukoba njegovih pristalica, koje su ga proglasil pobednikom, i protivnika, koji su rekli da nije obezbedio potrebna 124 glasa, javlja Rojters.

Video snimak koji je više puta podeljen na društvenim mrežama pokazuje tuču među poslanicima, dok se vidi kako članovi parlamenta blokiraju sedište predsednika i pozivaju na ponovno glasanje.

Rahmani je otac Adžmala Rahmanija, bogatog biznismena koji je postao poznat kao "Oklopni Adžmal" nakon što je prodavao neprobojna vozila kabulskoj eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: