Britanska premijerka obećala parlamentu hrabru ponudu o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da priprema "hrabru ponudu" poslanicima u poslednjem pokušaju da britanski parlament usvoji sporazum o Bregzitu.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 19.05.2019.

09:55

Britanska premijerka obećala parlamentu hrabru ponudu o Bregzitu
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Premijerka Mej je u tekstu objavljenom danas u listu Sandej tajms (Sunday Times), navela da će početkom juna parlamentu podneti novi predlog u nadi da će dobiti podršku.

Parlament je tri put odbacio sporazum o Bregzitu čije je stupanje na snagu sa 29. marta odloženo za 12. april, a potom do 31. oktobra.

"I dalje verujem da je moguće dobiti većinu u parlamentu o sporazumu o Bregzitu", navela je Mejova i dodala da će ponuda poslanicima biti "nova i hrabra sa boljim merama" kako bi dobila podršku poslanika.

Opoziciona Laburistička stranka u petak je prekinula pregovore sa premijerkom o rešavanju pitanja podrške sporazumu u parlamentu, navodeći da je Tereza Mej "slaba" pošto i njena, vladajuća Konzervativna stranka, traži njen odlazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: