Evropski ultradesničari na skupu protiv "okupacije Brisela" FOTO

Evropske nacionalističke i ultradesničarske stranke održale su skup u Milanu na kojem je Mateo Salvini pozvao pristalice na borbu protiv "okupacije Brisela"

Izvor: B92

Subota, 18.05.2019.

22:45

Evropski ultradesničari na skupu protiv
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Italijanski vicepremijer je pozvao na borbu protiv "preoblikovanja Evrope".

"Ovo je istorijski trenutak dovoljno važan da oslobodi kontinent od višegodišnje ilegalne okupacije Brisela", rekao je Salvini pred više hiljada pristalica.

On je optužio aktuelne evropske lidere da su "izdali Evropu jer su stvorili Evropu finansija i nekontrolisane imigracije", prenosi AP.
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
U Milanu je bilo i protivnika ovog skupa koji su uzvikivali "fašisti napustite Milano". Salvini im je na to odgovorio: "Ovde nema ekstremista, rasista ili fašista. Ekstremisti su oni koji su vladali Evropom poslednjih 20 godina".

Salvini koji predvodi italijansku Ligu, uveren je da će novoformirana alijansa osvojiti rekordan broj mandata na izborima za Evropski parlament od 23. do 26. maja.
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Međutim, skup ispred katedrale u Milanu protekao je u odsustvu Hajnca Kristijana Štrahea, Salvinijevog bliskog saradnika i lidera Slobodarske stranke Austrije koji je danas podneo ostavku na mesto vicepremijera austrijske vlade zbog skandala.

Na skupu je učestvovalo čelnici 11 evropskih nacionalističkih stranaka među kojima su liderka francuskog Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen, Jerg Mojten iz Alternative za Nemačku, kao i Gert Vilders, lider holandskih nacionalista koji je poručio "Dosta islama".
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: