"Artur je gej!": Prvo istopolno venčanje u crtanom filmu izazvalo oprečne reakcije

Prvo istopolno venčanje prikazano u novoj epizodi crtanog filma "Artur" američkog PBS-a izazvalo je oprečne reakcije javnosti.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2019.

23:55

Foto: Depositphotos/TheVisualsYouNeed

Edukativna emisija za decu od 4 do 8 godina o antropomorfnom mravojedu dobila je najčudniji zaokret do sada, nakon što su autori odlučili da jednu epizodu posvete edukaciji dece o važnosti prihvatanja odraslih muško-muških ljubavnih odnosa.

Venčanje pacova i mravojeda, prikazano u novoj epizodi crtanog filma "Artur" američkog Javnog radiodifuznog servisa (PBS - Public Broadcasting Service), izazvalo je, ipak, oprečne reakcije javnog mnjenja.

CNN je venčanje između humanoidnog pacova i njegovog muškog partnera koji izgleda kao mravojed "ostavilo u suzama radosnicama", dok su na društvenim mrežama mišljenja ostala podeljenja.

I dok jedni slave što je gospodin Retbrn, "čovek" čiji su glavni interesi do sada bili jedenje torte i posmatranje ptica, javno istupio kao homoseksualac, drugi su postavljali pitanje da li je ovakva tema zaista prikladna za uzrast dece od pet godina.

"Artur" postoji već neverovatne 22 sezone, što ga čini najdužom dečijom crtanom serijom sa TV ekrana.

Ipak, novopečeni mladoženja nije bio prvi promoter istopolnih veza u animiranom svetu.

PBS je emitovao jednu sličnu epizodu 2005. godine, koja je tada veoma ambiciozno predstavila lezbejske parove.

Tada je "Artur" bio malo ispred svog vremena, pa je servis bio prinuđen da povuče epizodu nakon pristiglih pritužbi roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: