BiH: Detetu nema ni traga, pretražen svaki kvadratni metar korita potoka - obustavljena potraga

Nakon višesatne bezuspešne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dečakom koji je upao u nabujali potok u mestu Begov Han kod Žepča, saznaje Klix.ba.

Izvor: klix.ba

Utorak, 14.05.2019.

13:57

BiH: Detetu nema ni traga, pretražen svaki kvadratni metar korita potoka - obustavljena potraga
Foto: Tanjug/AP/Radivoje Pavicic

Potraga za nesretnim mališanom kojeg je voda odnela nakon što je upao u ovaj potok trebalo bi da bude nastavljena sutra.

U akciju su u proteklim satima bili uključeni pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, kao i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Pretraživao se, kako je javio izveštač portala Klix.ba sa mesta događaja, svaki kvadratni metar korita potoka. Zbog straha da bi voda mogla da ga odnese u reku Bosnu pretraživano je i korito ove reke.

Ubrzo nakon pretrage terena bicikl ovog dečaka je pronađen nekoliko stotina metara od mesta gde je dečak upao u potok, ali njemu nema ni traga.

Inače, dečak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka je odmah skočila za njim u nameri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspela u svojim namerama.

Dečakova majka prevezena je ranije vozilom Hitne pomoći do bolnice.

Kako saznajemo, postavljene su mreže na ušće Bosne, ali rezultata nažalost nema.

Brojni stanovnici naselja Begov Han, odnosno naselja Luke bili su uključeni u potragu.

Inače, nivo reke Bosne u Žepču je jutros bio u porastu. Reporter portala Klix.ba izvestio je da je upravo u Begovom Hanu poplavljena železnička pruga, kao i druga putna komunikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: