"Štrajk glađu ozbiljna ucena, Vlada ni po Ustavu ni po zakonu ne može da reši baš sve zahteve"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila, na sastanku s direktorkom novosadske televizije K9 Majom Pavlović, da ne podržava njen štrajk glađu.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2019.

17:16

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako je rekla, to je "ozbiljna ucena", tim pre što Vlada ni po Ustavu ni po zakonu ne može da reši baš sve njene zahteve.

Na sastanku u Vladi Srbije, premijerka je ocenila da "nismo došli do toga" da postoji potreba za štrajkom glađu, jer je Vlada uvek bila otvorena za razgovore.

"Naročito nismo došli do toga da se preti štrajkom glađu do smrti zbog zahteva koje Vlada apsolutno ne može da ispuni", rekla je ona.

Brnabićeva je rekla da mnoge stvari koje Maja Pavlović traži ne mogu da se reše, poput zahteva da se utiče na sud da ubrza postupke, jer se time krše Ustav i zakoni.

Ona je pozvala ljude koji podržavaju Maju Pavlović da kažu i njoj i građanima šta je to što Vlada može da uradi.

Premijerka je podsetila da su neki od zahteva vlasnice televizije K9 pozitivno rešeni i dodala da se nikada ranije nije dešavalo da javnost može da prisustvuje razgovorima u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: