Epilog venecuelanske propale pobune: Pet mrtvih, 233 uhapšenih

U prošlonedeljnim uličnim sukobima u Venecueli tokom protesta započetih pozivom Gvaida vojsci da se okrene protiv vlade, pet ljudi poginulo, 233 uhapšeno.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2019.

09:06

Epilog venecuelanske propale pobune: Pet mrtvih, 233 uhapšenih
Tanjug/ AP Photo/Martin Mejia

"Svi ti slučajevi su predmet istrage", rekao je državni tužilac Tarek Vilijam Sab.

Velike demonstracije su održane u utorak i sredu pošto je Gvaido, predsednik parlamenta koji se u januaru na mitingu proglasio za predsednika države, pozvao vojsku na pobunu protiv predsednika Nikolasa Madura. Gvaido se u utorak u zoru pojavio blizu vojne baze u Karakasu i rekao da ima podršku grupe vojnika.

Pobuna ipak nije uspela. Maduro je to veče objavio da su pučisti poraženi i obećao da će kazniti "izdajnike", a generalštab mu je izrazio lojalnost kao šefu države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: