Kad je profesor pljunuo učenika nastala je vest, a iza nje krije se maltretiranje i srpsko kolo

Austrijski mediji pisali su o "teroru dece migranata" nad profesorom jedne bečke srednje škole. Objavljeni su i snimci, a na njima srpsko kolo.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 06.05.2019.

10:53

Kad je profesor pljunuo učenika nastala je vest, a iza nje krije se maltretiranje i srpsko kolo
Alexandra Beier / Stringer / Getty images

Vest o tom profesoru započela je pričom da je profesor pljunuo jednog učenika, ali kada se klupko odmotalo ispostavilo se da su đaci ti koji su kontinuirano maltretirali profesora, prenosi Index.hr.

Pomenuti profesor je zbog pljuvanja učenika suspendovan iz Više tehničke škole Otakring. Ta škola nalazi se u blizini tzv. Balkanske ulice u Beču, koja slovi za najopasniju bečku ulicu.

Od slučaja "pljuvanja" pojavio se i niz drugih snimaka, koji su postavljeni po društvenim mrežama, a iz kojih proizilazi da su učenici ti koji su zlostavljali profesora već neko vreme. Na jednom snimku se vidi da profesora usred časa đaci gađaju teniskom lopticom, na drugom su mu učenici pustili srpsko kolo te se okupili oko profesora koji je bio pred tablom. Dalje se vidi kako profesor sedi, a učenici mu pištaljkom zvižde na uvo.

Čelni ljudi škole u kojoj se sve odigralo kazali su za nemačke medije da ne tolerišu nikakvo nasilje, ni ono koje dolazi od đaka, ali ni ono od profesora. "Odmah ćemo preduzeti potrebne korake kako bi se sve istražilo i kako bi oni, koji bi to trebalo da budu, bili kažnjeni. Profesor u idućoj školskoj godini neće raditi u školi. Što se tiče učenika, i oni će ići na disciplinsku komisiju. U školu će doći i psiholog koji će raditi sa svima koji su uključeni u slučaj", stoji u pisanoj izjavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: