Tači: Dijalog da se nastavi bezuslovno, Srbija da prizna Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je po povratku iz Berlina da bi dijalog sa Srbijom trebalo da se nastavi bezuslovno, a da su takse prava odluka.

Izvor: Beta

Utorak, 30.04.2019.

22:51

Tači: Dijalog da se nastavi bezuslovno, Srbija da prizna Kosovo
Foto: Tanjug/AP/Miæael Sohn

"Stav Kosova o dijalogu je bio vrlo jasan. Dijalog se može nastaviti bezuslovno. Uvođenje takse je bila ispravna odluka i trebalo da ostane na snazi, a ako Srbija bude agresivna, moramo ići dalje. Srbija bi bezuslovno trebala da prizna Kosovo", rekao je Tači u Prištini po povratku iz Berlina.

Kako prenosi RTS Tači je izjavio da će nastaviti da rade na sveobuhvatnom sporazumu koji će, kako je naveo, očuvati multietnički karakter Kosova i koji će zatvoriti sva otvorena pitanja Kosova i Srbije.

Za novi sastanak u Parizu, Tači je rekao da veruje da će dati "novu dinamiku procesu dijaloga, za postizanje konačnog sporazuma, ali bez uslovljavanja".

Najavio je da će na skup u julu, u glavni grad Francuske iz Prištine putovati šira ekipa predstavnika kosovskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: