A za praznik rada “radno”: Bez predaha za trgovce

Za razliku od uskršnjih praznika, kada su zatvarani čak i supermarketi i tržni centri, za Prvi maj će većina trgovaca raditi normalno.

Izvor: Blic

Utorak, 30.04.2019.

20:02

A za praznik rada “radno”: Bez predaha za trgovce
Foto: Depositphotos/uroszunic

Ipak, ako treba da obavite nešto u bankama, poštama ili državnoj upravi, to morate da učinite danas. U suprotnom ćete čekati do petka 3. maja.

Javni gradski prevoz će narednih dana funkcionisati po nedeljnom, redukovanom redu vožnje, taksisti će naplaćivati drugu, skuplju tarifu, ali se zato u sredu i četvrtak neće naplaćivati parking u zoniranim delovima prestonice.

SUPERMARKETI

“Roda”: redovno radno vreme. “Super Vero”: od 7.30 do 22.00. “Univereksport”: u sredu, 1. maja rade do 12 sati. “Maksi”: U sredu i četvrtak jedan deo prodavnica će raditi normalno, dok će drugi biti zatvoren. DIS: rade normalno. “Lidl”: u sredu, 1. maja, biće otvorene od 8 do 14. “Idea”: za 1. maj polovina objekata radiće normalno, a polovina do 15 sati.

TRŽNI CENTRI

Najveći tržni centri će raditi normalno tokom prvomajskih praznika. Kako kažu iz šoping molova, očekuju posetu kao tokom vikenda.

PIJACE

Radiće normalno svim danima.

BANKE

Biće zatvorene sve do petka 3. maja. Izuzetak su samo one smeštene u tržnim centrima.

POŠTE

Parkiranje u zoniranim delovima grada neće se naplaćivati 1. i 2. maja. Sve garaže će biti otvorene i radiće uobičajenim radnim vremenom.

Skoro sve će biti zatvorene, radiće samo one dežurne tokom prvomajskih praznika, dok će Glavna u Takovskoj biti otvorena 24 sata.

ŠKOLE/VRTIĆI

Beogradski osnovci i srednjoškolci su na raspustu do ponedeljka 6. maja. Vrtići neće raditi u sredu i četvrtak 1. i 2. maja.

GSP

GSP "Beograd", ali i svi privatni prevoznici, putnike će 1. i 2. maja prevoziti po nedeljnom, redukovanom redu vožnje.

TAKSI

Taksisti će višu, prazničnu tarifu naplaćivati u sredu i četvrtak 1. i 2. maja.

PARKING

Parkiranje u zoniranim delovima grada neće se naplaćivati 1. i 2. maja. Sve garaže će biti otvorene i radiće uobičajenim radnim vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: