"Ako su za poštovanje granica, neka javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je lidere u Sarajevu da ako su za poštovanje granica javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.04.2019.

18:54

EPA/Georg Hochmuth

On je pozvao političke lidere da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore", rekao je Dodik za Srnu komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Dodik je ocenio i da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

"Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj", rekao je Dodik.

Komšić je ranije danas izjavio da nema nikakve analogije između Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine, i da je nemoguće tražiti je, te da "niko neće svoje gubitke kompenzovati na Bosni i Hercegovini".

U izjavi dostavljenoj Tanjugu, Komšić navodi da u regionu ne može "postojati nikakav presedan, koji bi se dalje mogao primenjivati u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: