Ubijeni braća i otac glavnosumnjičenog za napade u Šri Lanki

Otac i dvojica braće napadača za kojeg se veruje da stoji iza bombaških napada u Šri Lanki ubijeni su kada su snage bezbednosti upale u njihovo sklonište.

Izvor: Blic

Nedelja, 28.04.2019.

12:49

Ubijeni braća i otac glavnosumnjičenog za napade u Šri Lanki
Foto: Tanjug/AP/Eranga Jayawardena

Informaciju su naveli danas policijski izvori i rođak ubijenih.

Zaine i Rilvan Hašim, i njihov otac Mohamed, koji su na video snimku na društvenim mrežama pozivali na totalni rat protiv nevernika, nalaze se među 15 ubijenih u petak u žestokom vatrenom obračunu sa vojskom, rečeno je Rojtersu.

Prema izveštaju AFP-a, ti ljudi su ubijeni kada su teroristi, opkoljeni od strane trupa, sami sebe razneli.

Trojica muškaraca aktivirala su eksploziv i pritom ubila sebe, tri žene i šestero dece, izvestio je AFP citirajući policiju.

Kasnije je saopšteno da su jedna žena i jedan dečak preživeli eksploziju. Kako se navodi, oni se trenutno nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Veruje se da je napadač Zahran Hašim "mozak" bombaških napada na crkve i hotele u kojima je ubijeno više od 250 ljudi.

Inače, vlasti su i danas pretraživale lokacije povezane sa napadačima i pronašle još oružja, materijala za pravljenje bombi, kao i zastavu Islamske države.

Islamska država je prethono preuzela odgovornost za napad i rekla da su joj se Hašim i njegova islamistička grupa NTJ zakleli na vernost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: