Ubistvo Vukotića najavljeno u čitulji? "Rat klanova ulazi u novu fazu"

Ubistvo oca vođa Škaljarskog klana i dalje intrigira javnost. Nezavisne novine pišu da je njegovo ubistvo možda bilo najavljeno u čitulji.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 24.04.2019.

08:49

Ubistvo Vukotića najavljeno u čitulji?
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

Iako je crnogorska policija uverena da iza ubistva Veselina Vukotića stoji Kavački klan, koji je u ratu sa Škaljarskim klanom, za čije vođe slove Jovan i Igor Vukotić, sinovi ubijenog Veselina, i iako se na saslušanja dovode brojne osobe, za sada nema opipljivog traga i dokaza koji bi otkrili ubicu.

Da se rat nastavlja najavio je faktički kroz čitulju Vukotićev sin Jovan, koji je između ostalog napisao "Znamo šta nam je činiti".

Međutim, kako pišu Nezavisne novine, koje prenose pisanja beogradske štampe, izgleda da je ubistvo Veselina Vukotića bilo najavljeno baš u čitulji, objavljenoj pre nekoliko meseci, nakon ubistva istaknutog člana Kavačkog klana Vladimira Roganovića.

Podseća se da je Roganović likvidiran nasred ulice u decembru prošle godine dok je izlazio iz kafića sa prijateljem. Nakon likvidacije Roganovića, jednom od nekoliko članova ove porodice koja je duboko zagrizla u crnogorsko kriminalno podzemlje, u novinama su objavljene brojne čitulje koje su upalile "crvene lampice" istraživačima zločina.

U novinama je tada osvanula čitulja koju je potpisao "bata", a koju su mnogi doživeli kao šifrovanu poruku i otvorenu pretnju ubicama Roganovića. "Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav bato", navedeno je u ovoj javnoj oproštajnoj poruci.

Mnogi su ovo shvatili kao otvorenu pretnju upravo braći Vukotić, jer u podzemlju i međusobnoj komunikaciji oni "manekenom" nazivaju vođu Škaljarskog klana, Jovana Vukotića. "Lisicom", navodno nazivaju njegovog brata Igora Vukotića.

Osim ubistva Roganovića Kavačani su navodno braći Vukotić žestoko zamerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

Roganoviću je objavljena još jedna neobična čitulja u stihovima: "Kuda si mi uleteo, moj sokole, od divnoga jata tvoga. Zar nevolje ti ne znade, brate rano. E će tebe prevariti? Bog ih kleo! Moj svete izgubljeni, divna glavo. Moje rane bez prebola, sunce, brate. Moje oči izvađene, rano ljuta. Kome braću ti ostavi, bratska hvalo. I staroga oca Duku, kuku Duka! I tvoju sestru mlađu, kukavicu. Što ne čuva mladu glavu, ljudska Vilo, što krvnika sa njom nasladi, bratska diko! Krvnici..."

Ova čitulju navodno potpisuje upravo vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer.

Istražitelji vjeruju da je Veselina Vukotića ubio profesionalni ubica koji za sobom nije ostavio tragove, kao i da je imao najmanje jednog pomagača. Kamere su snimile ubicu, ali je on imao kačket pa mu se lice ne vidi. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=14&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjen4OblOjhAhXskosKHXc1C7wQFjANegQIBBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Finfo%2Fvesti%2Findex.php%3Fyyyy%3D2019%26mm%3D04%26dd%3D23%26nav_category%3D167%26nav_id%3D1534000&usg=AOvVaw3vz5c-Ta-OidFBi_8qw9La

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: