Pretežno sunčano, jak vetar, olujni udari

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije uz slab i umeren, a u košavskom području i na planinama jak južni i jugoistočni vetar.

Izvor: Beta

Utorak, 23.04.2019.

23:45

Pretežno sunčano, jak vetar, olujni udari
Foto: GettyImages

Na jugu Banata i u donjem Podunavlju vetar će dostizati olujne udare, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se redja pojava kratkotrajnih pljuskova. Najniža temperatura kretaće se od sedam do 12 stepeni Celzijusa, a najviša od 19 stepeni na istoku do 26 na zapadu Srbije.

Tokom sutrašnjeg dana do petka i dalje će duvati košava, ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na području južnog Banata i donjeg Podunavlja, oko 20 metara u sekundi.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, toplije i vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni Celzijusa, a najviša 23 stepena.

U Srbiji će do petka biti pretežno sunčano i toplo, u košavskom području i vetrovito uz postepeno slabljenje jugoistočnog vetra. Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti promenljivo oblačno i malo svežije, u većini mesta sa periodima sunčanog vremena, samo u subotu i ponedeljak mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za sredu, 24. april 2019:

Biometeorološke prilike mogu usloviti izvesne tegobe kod srčanih bolesnika i osoba sa psihičkim obolјenjima. Promenlјivo raspoloženje i nervoza su moguće meteoropatske reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: