Banjalučki biznismen izrešetan s dve strane, policija na nogama

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je sinoć u pucnjavi u mestu Jablan kod Trna, nadomak Banjaluke, javila je BN televizija.

Izvor: Beta

Utorak, 23.04.2019.

07:04

Banjalučki biznismen izrešetan s dve strane, policija na nogama
Ilustracija: Freeimages.com

Banjalučki mediji prenos eda su u pucnjavi ubijeni i Krunićev pratilac i jedan od napadača Željko Kovačević.

Banjalučke "Nezavisne novine" objavile su da je Krunić primljen u teškom stanju na Univerzitetsko - klinički centar Republike Srpske, ali je podlegao povredama.

U njega je, prema nezvaničnim saznanjima, ispaljeno više hitaca, a navodno se radilo o sačekuši. U pucnjavi je ubijen i jedan od ubica Željko KOvačević, potvrđeno je ATV-u, koji je od ranije dobro poznat policiji.

Bio je hapšen u akciji "Strelac" zbog optužbi za provale i krađe na području Banjaluke. Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol iz Zagreba za njim je raspisao poternicu zbog pokušaja ubistva i pljačke.

Ubijeni Krunić je bio vlasnik više firmi, između ostalih, agencije za obezbeđenje objekata "Sektor sekjuriti", kao i lanca pekara "Žitopeka".

"Bilo je pravo ratno stanje"

Kako pišu Nezavisne novine, ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje u mestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dve različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Ž. P. uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu "tojotu".

U razmeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbeđenja Ž. P. iz Pala i jedan od napadača. "Očigledno je da se radilo o unapred pripremljenoj likvidaciji. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja", ispričao je izvor iz istrage.

Mještani su za Srpskainfo ispričali da su oko 22.30 čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića. "Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo", ispričao je jedan od komšija.

Dodaje kako je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću sa suprugom i četvoro dece jer renovira stan u Banjaluci. "Ubice su ga sigurno pratile neko vreme", dodao je komšija ubijenog Krunića.

Na lice mesta stigli su i direktor policije RS, entitetski ministar i specijalna jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: