"Srbi iz Republike Srpske su zagledani u Srbiju"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je danas u Beogradu da prenese podršku Republike Srpske Srbiji i srpskom rukovodstvu.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.04.2019.

20:00

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Dodik je poručio da je Srbija država u koju su Srbi iz Republike Srpske zagledani.

Dodik je na masovnom mitingu "Budućnost Srbije" zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što mu je dozvolio mogucnost da prisustvuje, kako je rekao, ovako veličanstvenom prizoru, ali i da isporuči svima ljubav koju Sbi u Republici Srpskoj imaju za Srbiju, za njeno rukovodstvo i snagu.

Podršku za, kako je rekao, ljubav koja uvek jača, i koja je uvek tu, za snažnu Srbiju, za moćniju, snažniju i jaču Srbiju, koja je garancija naše budućnnosti.

"Ova Srbija danas ovde i naše okupljanje odgovor je na sva pitanja koja postavljaju oni koji pitaju šta je tu i šta se dešava", rekao je Dodik i istakao da svako može da bude protiv vlasti, jer to je, kazao je, legitimno.

Ali, poručio je, ne možete da budete protiv države.

"Ne možete da budete protiv Srbija koja je izložena otvorenim pitanjima vezanim za Kosovo. Moramo dati snagu našem pregovaračkom timu, dodatnu snagu predsedniku Vičiću a ne da mu tu snagu oduzimamo", rekao je Dodik.

Dodao je da kada Vučić ovih dana bude na jednom od sastanaka na temu Kosova neće moći da ga pitaju šta se to tamo dešava, već će morati da kažu - svaka čast za stabilnost i jedinstvo Srbije.

Istakao je da Republika Srpska nije dozvolila da BiH prizna Kosovo.

Mi, kazao je, pratimo politiku Srbije i jasno i glasno kažemo: "Nećemo u NATO zato što ste i nama u dva navrata bacali bombe. Nećemo NATO zato što nećemo da granica bude na Drini, kao što je to nekada bilo, nećemo da ponovimo situaciju od pre 100 godina. Nemojte nas više pitati. Mi smo odluku doneli i u tome ćemo pratiti Srbiju, ništa bitnije nije od toga da RS prati Srbiju u strateskim pitanjima", poručio je Dodik.

Važno je, istakao je, da znamo da budućnost Srbije podrazumeva mir, među nama i mir sa narodima sa kojima deimo ovaj balkanski prostor, da sve razmirice rešavamo pregovorima i da se naučimo strpljenju, jer samo tako možemo da se izborimo za svoje interese.

"Vreme je za strpljenje i za odgovore", poručio je Dodik i istakao da Srbija i Srbi u Reublici Srpskoj danas veoma jasno zajedno mogu da iskažu svoj stav i da se do kraja bore za njega.

Za Srbe u Reublici Srpskoj, kazao je, Republika Srpska je država kao krajnja kategorija, a Srbija država u koju smo mi zagledani.

Zahvalio je Vučiću na mnogim projektima koje je pokrenuo, te dodao da će jedan o tih projekata nositi naziv ili Beograd, ali najčešće Srbija.

Dodik je posebno zahvalio predsedniku Vučiću na podršci za realizaciju projekta rekonstrukcije Jasenovca.

Podsetivši da je rođen nedaleko od Jasenovca, podno Kozare, tamo gde nam je, kazao je, pobijeno preko 500.000 ljudi, Dodik je rekao da bivšim režim nije dozvoljavao da se o tome priča.

"A kada smo odlučili da pokušamo da obnovimo Jasenovac i Gradinu i kada sam došao u Beograd i to predložio, rekli su mi možda to i ne bi bilo dobro da ne veđamo Hrvate", ispričao je Dodik.

Suprotno tome postupio je Vučić.

"A kada sam o tome prvi put predložio Vučiću ovde, rekao je idemo....", kazao je Dodik i dodao da mora da kaže da su razgovori o realizaciji tog projekta otpočeli, jer naše žrtve, dodao je, moraju da budu poštovane.

"Prestali smo da se stidimo naših žrtava, ispalo je da do pre Vučića Srbija je trebalo da se izvinjava NATO-u zato što nas je bombardovao. To naravno više nije moguće", rekao je Dodik.

Poručio je da Srbi u Republici Srpskoj hoće mirnu i stabilnu Srbiju, Srbiju budućnosti, Srbiju koja podržava Republiku Srpsku, što jeste i njena moućnost i njeno pravo.

Srbi u Reublici Srpskoj to od Srbije očekuju, rekao je Dodik i dodao da je u Beograd danas došao da bi jasno isporučio opredeljenje i podršku Srbiji i njenom rukovodstvu, našu podršku.

"Hvala svima koji ste došli iz bliza i daleka, svima koji ste doprineli ovako veličanstvenoj slici kojoj ću svedočiti čitav život, hvala Vučiću, hvala Srbiji što je jedinstvena, moćna i jaka, Sribji koja je okrenuta budućnosti, miru i slozi i neka živi Republika Srpska, Srbija i Srpska sloga", poručio je Dodik.

Pročitajte još:

Vučić građanima: Pokazali ste da dela cenite mnogo više od obećanja

Sijarto se obratio prisutnima na čistom srpskom: Čast je biti ovde

"Mali vam je ovaj trg za sve one koji žele bolju budućnost Srbije"

Heroj sa Košara: Ako bude trebalo opet ćemo braniti Srbiju FOTO

Brnabić: Srbija nikada neće biti podeljeno društvo

U centru Beograda kao da je praznik, muzika, ulice zatvorene VIDEO

Milena Ivanović: Ovde sam da javno podržim Vučića

Skup "Budućnost Srbije" u slikama: transparenti, koncert, trubači...

U Beogradu se očekuje 170.000 ljudi

"Dolazi 35.000 iz Vojvodine, 90.000 iz Centralne Srbije, 7.500 sa Kosova"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: