"Ilija Gromovnik" na ruskoj mreži objavio snimke makedonskih zvaničnika

Samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u S. Makedoniji, na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" objavljeni prisluškivani razgovori makedonskih zvaničnika.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.04.2019.

09:18

Ilustracija: Getty Images/ David Ramos / Staff

Telefonski snimci su objavljeniu četvrtak, a na njima su i bivši i sadašnji severnomakedonski zvaničnicia, ali i analitičari i predstavnici javnih preduzeća te zemlje, javljaju makedonski mediji.

Jedan od razgovora navodno je razgovor bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske i sadašnjeg šefa policije Olivera Spasovskog, drugi između profesora Ljubomira Frčkoskog i analitičara Alberta Muslijua, treći između bivšeg predsednika Branka Crvenkovskog i njegovog saradnika, a u četvrtom razgovoru verovatno se čuje glas bivšeg direktora makedonskih elektrana (ELEM), navode mediji.

Za sada nije poznato u kom periodu su vođeni razgovori, koje je na ruskoj mreži objavio korisnik pod imenom "Ilija Gromovnik".

Ovi razgovori, koje makedonski mediji nazivaju "bombama", do sada nisu objavljivani u javnosti.

Reč je o četiri telefonska poziva koji su naslovljeni sa: "Koordinacija Olivera i Gordane pred medijima", "Kočo i Saša opljačkali ELEM", "Frčko i Albert Musliju lažiraju lustraciju" i "BC i Damjan Mančevski s grčkom firmom".

U Makedoniji se u nedelju održavaju predsednički izbori.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevo Pendarovski u blagoj je prednosti sa 27,2 odsto glasova u odnosu na kandidatkinju opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu, koja ima 23,5 procenata podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: