Sutra skup "Budućnost Srbije" u BG, pored Vučića, govore Dodik, Sijarto

U Beogradu će sutra biti održan skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.04.2019.

20:54

Sutra skup
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Na skupu će, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, govoriti i premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije, na skupu koji će početi u 18 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine govoriće i penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski, koji je učestvovao u borbama na jugoslovensko-albanskoj granici kod karaule Košare, proleća 1999.

Predsednik Srbije izjavio je ranije danas da će na mitingu u Beogradu biti karnevalska atmosfera, da će na skup doći građani ne zbog njega već zbog budućnosti Srbije i izvinio se građanima jer će kako je rekao, "apsolutno sve u gradu biti neprohodno".

"Molim ljude da nam zbog toga oproste, mi ih posle nećemo maltretirati. Oni nisu došli zbog jedne partije i mene, oni su došli zbog budućnosti Srbije, znaju ko se za nju najviše bori", kazao je Vučić.

On je kazao da će na mitingu pozvati na ujedinjenje, ali ne političko jer to, kako je naveo, ne bi bilo dobro za demokratiju.

"Pozivam ljude da dođu sa osmehom, sa svojom decom, a mi ćemo da se postaramo da im ne bude izgubljeno vreme, jer ćemo govoriti o onome što smo uradili", rekao je Vučić.

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će sutrašnji skup u Beogradu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", trajati više sati i biti masovniji "deset-petnaest puta" od opozicionog "Svi kao jedan", održanog prošle subote.

"Skup će biti spektakularan, biće jasna poruka ko ima najveću podršku u Srbiji", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: