Vučić i Čepurin o susretu Vučić - Putin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin razgovarali danas o organizaciji sastanka predsednika Srbije i Rusije.

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

12:26

Vučić i Čepurin o susretu Vučić - Putin
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Vučić i Vladimir Putin trebalo bi da se sastanu u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put". Predsednik Vučić je rekao da mu je čast što će se ponovo sastati sa predsednikom Putinom.

On je naveo da će to biti njihov 16. sastanak, a drugi ove godine, i da će mu biti zadovoljstvo da sa predsednikom Rusije razgovara o bilateralnoj saradnji u svim oblastima, kao i o situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednima Republike.

Predsednik Srbije, govoreći o situaciji u regionu, ponovio je da je nastavak dijaloga sa Prištinom nemoguć dok ne budu ukinute takse na srpsku robu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o aktivnostima za dalje unapredjenje bilateralne saradnje i dogovorenim sastancima srpskih i ruskih zvaničnika.
Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i planovima za izgradnju gasovoda Turski tok, koji bi omogućio redovno i uredno snabdevanje Srbije gasom, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: