Bolsonar ostao bez nagrade

Američki prirodnjački muzej u Njujorku je otkazao dodelu nagrade brazilsko-američke privredne komore predsedniku Brazila Žairu Bolsonaru.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 16.04.2019.

10:01

Bolsonar ostao bez nagrade
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

"Uz uzajamno poštovanje za delovanje i ciljeve naših organizacija, zajednički smo odlučili da Muzej nije pravo mesto za gala večeru brazilsko-američke privredne komore. Taj tradicionalni događaj će se održati na drugom mestu u isto vreme", saopštio je muzej.

Brazilsko-američka privredna komora je za za 14. maj zakazala dodelu nagrade "Ličnost godine" ekstremno desničarskom predsedniku.

Komora svake godine bira po jednog Brazilca i Amerikanca za tu nagradu, pred publikom koja je za prisustvo platila 30.000 dolara. Ta organizacija nije komentarisala odluku muzeja ni saopštila novo mesto održavanja večere.

U intervjuu francuskom Mondu, 13 predstavnika brazilskog autohtonog stanovništva je osudilo Bolsonarovu politiku prema životnoj sredini, ocenivši da se nalaze na ivici "apokalipse".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: