Mediji: Vučić o izborima tek posle Berlina i Kine

"Blic" piše da će predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić odluku o datumu izbora doneti posle važnih spoljnopolitičkih susreta, odnosno nakon Berlina i

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

09:24

Mediji: Vučić o izborima tek posle Berlina i Kine
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Vučić, koji se sastao prema pisanju tog lista, sa najbližim saradnicima, poručio im je da ne pristaje ni na kakve ultimatume opozicije. Oni ne traže da narodu bude bolje, njihovi uslovi su tajkunski, poručio je juče saradnicima predsednik Vučić, piše "Blic". .

List navodi da se Vučić putem video-konferencije obratio predsednicima 25 okružnih i osam gradskih odbora u Beogradu i poslao im poruku pred veliki skup SNS koji će se u petak održati u glavnom gradu.

"Predsednik je razgovarao sa ljudima od najvišeg poverenja. Davao nam je instrukcije pred veliki miting i poručio nam da je slobodarska Srbija uvek pobeđivala fašizam i lopovluk, pa će tako biti i ovog puta", piše "Blic", pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha vladajuće stranke.

Navodi se da Vučić očekuje da će na skupu u Beogradu biti više od 150.000 ljudi i da će to biti najveće okupljanje u novije vreme.

Što se tiče današnjeg skupa partijskog rukovodstva, mada je najavljeno da će 7.000 delegata glasati o raspisivanju vanrednih izbora, to se, prema rečima sagovornika "Blica", neće dogoditi.

"Vodiće se debata, saslušaćemo predsednika, ali će i svako od nas moći da kaže šta misli. Svakako će se uskoro ići na izbore, ali malo je verovatno da ćemo danas odlučivati o datumu. Pošto je jasno da bi velika većina, ako ne i svi, bili za izbore, za to i nije potrebno glasanje", naveo je izvor. "Blic" navodi da će Vučić sačekati i seriju značajnih sastanaka sa najmoćnijim liderima sveta da bi doneo odluku o raspisivanju izbora.

Predsednik Srbije će sa premijerkom Anom Brnabić otputovati 29. aprila u Berlin, gde će pored drugih državnika iz regiona razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Pre toga, Vučić će se u 25. aprila u Kini, u okviru foruma "Pojas i put", sastati sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom, a kako navodi "Blic", imaće i bilateralni susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Tek nakon svih sastanaka u Kini i Berlinu predsednik će odlučiti o izborima. Zato će današnju sednicu rukovodstva SNS iskoristiti da pošalje poruku liderima Saveza za Srbiju i da im kaže šta misli o njihovim uslovima", kazao je izvor lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: