"Najgore izbegnuto, zajedno ćemo obnoviti Notr Dam"

"Najgore je izbegnuto", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

20:05

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON/

Makron je izjavio da je najgore izbegnuto i da će "zajedno obnoviti Notr Dam", najavljujući pokretanje međunarodne kampanje za prikupljanje sredstava.

"Ono što se dogodilo večeras je užasna drama. Hitne službe su se borile sa vatrom sa ekstremnom hrabrošću, profesionalnošću i odlučnošću. Želeo bih da im se zahvalim u ime cele nacije", rekao je Makron.

Francuski predsednik Emanuel Makron je povodom požara u katedrali Notr Dam izrazio saosećanje sa svim katolicima i građanima Francuske rečima "gori deo nas".

"Dama Pariza je u plamenu", napisao je na svom profilu na Tviteru predsednik Makron.

"Moje misli su sa svim katolicima i svim Francuzima. Kao i svi naši sunarodnici, večeras sam tužan jer gledam kako gori deo nas", napisao je Makron.

Francuski predsednik Emanuel Makron obišao je večeras katedralu Notr Dam u kojoj je izbio veliki požar, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Makron je otkazao za večeras planirano obraćanje naciji zbog "strašnog požara" u ovoj srednjovekovnoj crkvi, izjavio je zvaničnik iz kabineta predsednika.

Kako je ranije bilo najavljeno, Makron je trebalo večeras posle tromesečne nacionalne debate da iznese svoj plan odgovora na krizu izazvanu protestima Žutih prsluka, prenosi AP.

Vatrogasci se bore da lokalizuju požar. Na vrhu gotske katedrale vidi se dim kao i vatra pored njena dva zvonika, a srušio se i jedan toranj na crkvi.

Vlasti su rekle da je moguće da je vatra povezana sa radovima na obnovi crkve.

Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije čija je vrednost oko 6 miliona evra, neki njeni delovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: