Svet u šoku: Ogroman požar u katedrali Notr Dam FOTO/VIDEO

Veliki požar izbio je u srednjovekovnoj katedrali Notr Dam u centru Pariza, a od vatre se srušio i jedan toranj na objektu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 15.04.2019.

19:35

Svet u šoku: Ogroman požar u katedrali Notr Dam FOTO/VIDEO
Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

Vatrogasci su zatvorili područje oko jedne od najposećenijih znamenitosti grada - Bogorodičine crkve, preneo je Rojters.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Na vrhu gotske katedrale vidi se dim kao i vatra pored njena dva zvonika.
Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Ne zna se još uvek šta je izazvalo požar. Televizija "Frans 2" je izvestila da policija slučaj trenutno vodi kao incident.

"U katedrali Notr Dam u Parizu gori zastrašujući požar", rekla je gradonačelnica Pariza An Hidalgo na Tviteru, prenosi Rojters.

U toku je velika akcija, saopštili su vatrogasci, dok je portparol gradske uprave na Tviteru potvrdio da je područje oko katedrale zatvoreno.
Tanjug/AP Photo/Lori Hinant
Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije, neki njeni delovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Francuski mediji citiraju vatrogasce koji su izrazili sumnju da je požar "potencijalno povezan" sa radovima na rekonstrukciji, navodi agencija.
Tanjug/AP Photo
Incident se dogodio pošto je dragulj gotske arhitekture prolazio kroz veliku rekonstrukciju u vrednosti od 11 miliona evra (12,43 miliona dolara), a očekivalo se da će radovi na renoviranju biti završeni oko 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: