Gradonačelnik Blajburga: Dolaze nam neonacisti iz pola Evrope

Gradonačelnik Blajburga Stefan Visotčnik rekao je da u njegov grad dolazi sve više neonacista iz pola Evrope.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

13:07

Gradonačelnik Blajburga: Dolaze nam neonacisti iz pola Evrope
screesnhot

U intervjuu za Novi list, Stefan Visotčnik je spomenuo i komemoraciju u Blajburgu.

“Mi protiv održavanja takvog okupljanja u spomen na stradale nemamo apsolutno ništa, baš kao ni protiv održavanja mis, te je Grad Blajburg pripomogao tome da se na toj poljani, umesto krsta koji je nekad stajao, podigne pravi spomenik. Međutim, ono što primećujemo u poslednje vreme je to da se ovom obeležavanju sve više priključuju neonacisti iz pola Evrope, pa je tako prošle godine bilo devet prijava i sedam presuda, a stižu i različite grupe demonstranata koje se sve više šire prema samom gradu Blajburgu. Nije nam drago da naš grad i Austrija kao država uopšte imaju takav imidž koji ne zaslužuju”, rekao je on.

Kako je naveo, Blajburg ne želi da uz sebe vezuje negativne konotacije, pa sve ovo što se događa zapravo postaje problem na višem, regionalnom nivou.

“Kako bi se on rešio, objavili smo nedavno rezoluciju kojom tražimo od nadležnih državnih institucija koje imaju vlast u rukama da nam pomognu da regulišemo stvari putem zakonskih okvira”, naveo je on za “Novi list”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: