"Ako pobedimo, vraćamo ime Makedoniji"

Lider najveće opozicione stranke u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE izjavio da će, ako podede na sledećim izborima, tražiti vraćanje imena Makedonije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.04.2019.

11:26

Ilustracija: Getty Images

Hristijan Mickoski je rekao da će njegova tsranka zatražiti da se vrati autentično ime Makedonije, odnosno Republika Makedonija, prenosi makedonski list Večer.

Promena ustavnog imena sprovedena je nasilnim putem, i svi smo to videli i znamo. Na sledećim parlamentarnim izborima VMRO-DPMNE će izaći sa svojim programom, koji će se, izmedju ostalog, odnositi i na pitanje imena“, rekao je Mickoski gostujući na televiziju Alsat.

Kako je istakao, tražiće podršku gradjana za vraćanje izvornog imena Republika Makedonija, "kao što je bilo pre nego što je uradio Zaev ono što je uradio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: