Mediji: Raskol u SzS i Đilas pravi stranku

Lideri SzS nemaju jedinstven stav za skup 13. aprila i još nisu postigli konačan dogovor o načinu na koji će se protesti dalje razvijati, pišu mediji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.04.2019.

07:48

Mediji: Raskol u SzS i Đilas pravi stranku

"Večernje novosti" navode da bi, prema jednoj od opcija, deo poslanika opozicionih stranaka mogao da u subotu posle protesta ostane u prostorijama Narodne skupštine i počne protest nalik onome koje je 2011. organizovao tadašnji lider Srpske napredne stranke i kasnije predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Razmatra se i predlog lidera nove stranke Zorana Živkovića da demonstranti "kampuju" ispred Skupštine do 9. maja, dok ima i onih koji smatraju da bi posle subotnjeg okupljanja trebalo da se razidju i nastave s protestima i ad hok okupljanjima kao i do sada, navodi list.

Dodaje se da opciju s "kampovanjem" deo opozicionara smatra lošijim izborom, kako zbog toga što je organizaciono zahtevna, tako i zbog činjenice da će se, nedelju dana kasnije, na istom mestu održati miting SNS-a, pa bi ostanak ispred zdanja parlamenta bio bezbednosno rizičan.

"Srpski telegraf" piše da su se lideri SzS "bukvalno posvađali" oko načina na koji će da protestuju u subotu. Prema navodima tog lista, s jedne strane su Boško Obradović i Dragan Đilas, koji insistiraju da okupljanje u subotu ima radikalni scenario, dok se maltene svi ostali tome protive, u čemu prednjači Demokratska stranka.

S druge strane, Đilas je najavio formiranje sopstvene političke stranke 19. aprila, koja će nositi ime Stranka slobode i pravde. On je, gostujući u emisiji "Crno-beli svet" emitovanoj preko Jutjub kanala, istakao da će, ako bude sve teklo po planu, stranku formirati baš na dan velikog mitinga predsednika Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kao i odgovor na taj događaj.

"Stranka će se zvati Stranka slobode i pravde, jer ja u to verujem i na taj način ćemo se i ponašati, borićemo se za tu slobodu i pravdu", poručio je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: