Vučić o presudi za Ćuruviju: Poruka je niko nikoga ne sme da ubije

Komentarišući današnju presudu Specijalnog suda, kojom su četvorica okrivljenih za ubistvo Ćuruvije proglašeni krivim, Vučić kaže da je to veoma važno.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2019.

12:34

Vučić o presudi za Ćuruviju: Poruka je niko nikoga ne sme da ubije
Tanjug, Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan što je postupak za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije današnjom presudom pred Specijalnim sudom doveden do kraja.

"Ne želim da se mešam sudijama u posao, da ne idem protiv odbrane ili tužilaštva, jer ne znam ko će se žaliti. Ali to je važna karika u stvaranju istinski pravne države u Srbiji", rekao je Vučić novinarima u Savamali.

On je podsetio da je to prvostepena presuda i da je zato neće detaljno komentarisati, ali da je to veoma važna poruka. "Poruka da niko nema pravo da ubija bilo koga, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga, pa makar neko smatrao i da je to državni razlog", rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što u vreme kada je on bio predsednik i premijer ništa nije stavljano pod tepih već je taj postupak vođen i doveden do presude.

Sudsko veće Specijalnog suda osudilo je danas za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije na po 30 godina zatvora bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića i bivšeg šefa beogradskog centra DB Milana Radonjića, dok su druga dvojica optuženih dobili po 20 godina zatvora.Operativci DB-a Ratko Romić i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, dobili su po 20 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: