UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija VIDEO

UNS poziva sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija.

Izvor: B92, UNS

Četvrtak, 04.04.2019.

12:48

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija VIDEO
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Kako je potvrđeno Udruženju novinara Srbije, danas su ispred Skupštine grada pri pokušaju lidera Saveza za Srbiju (SzS) da uđu u zgradu, psovani novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je "SNS botom".

UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije "Pink", da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

Podsetimo, članovi Saveza za Srbiju blokirali su danas ulaz u Skupštinu grada Beograda, a tokom gužve ispred zgrade psovani su i vređani novinari, među kojima i novinarka Prve TV Jovana Jovančić koju je Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju i lidera Dveri, nazvao "SNS botom".

Radomirović: Politički akteri ne smeju da targetiraju novinare

"Kada se dešavaju ovakvi protesti, najmanje je potrebno da lideri opozicije targetiraju novinare, jer tako daju primer građanima da urade isto", rekao je za Prvu TV Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije.
Radomirović je naglasio da je "nedopustivo" da ovakve reči izgovori bilo koji politički akter i da u ovako naelektrisanoj situaciji stradaju najugroženiji i da su to novinari.

"Verujem da će sva uduženja novinara izdati zajedničko saopštenje", rekao je Radomirović, koji je upozorio organizatore protesta da nikakvo nasilje ne sme da se desi u subotu na najavljenom protestu.

"U ovakvoj situaciji kada organizatori protesta pokazuju prstom na nekog novinara, onda je zaista teško pružiti bilo kakvu zaštitu", zaključio je on. Pročitajte još:

Totalni haos ispred Skupštine grada: Vređanja, psovke, kola Hitne

Vučić o haosu ispred Skupštine: Fašizam neće proći

Novinarka TV Prve na meti Obradovića: "Rekli ste mi da sam nova Barbara"

Nakon haosa ispred Skupštine, dvema ženama pozlilo

Predstavnici SzS ogradu iz Kolarčeve preneli ispred sedišta REM FOTO

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija

Brnabić: Opet nasilje opozicije, oni su jedna velika manjina

Nakon haosa ispred Skupštine, dvema ženama pozlilo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: