Ministar: Deca moraju da idu u školu, ali moraju i da se vakcinišu

Deca moraju da idu u školu i moraju da budu vakcinisana, izjavio ministar prosvete, odgovarajući na pitanje da li nevakcinisana deca mogu da se upišu u školu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.04.2019.

13:52

Ministar: Deca moraju da idu u školu, ali moraju i da se vakcinišu
Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

Mladen Šarčević je pojasnio da se u lekarskom uverenju za dete, koje roditelji pribavljaju radi upisa, nalazi i vakcinalni status, odnosno informacija o tome da li je dete vakcinisano ili nije.

Ukoliko dete nije vakcinisano, prekršen je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te za roditelje slede i novčane kazne, podsetio je Šarčević.

"Škola može da upiše dete i da vas upozori da imate vremena da to obavite. Ako neko tera inat sa državom, ulazi u sistem kazni", naglasio je ministar.

On je podsetio na epidemiju malih boginja, koju je Srbija nedavno imala, što je direktna posledica nevakcinacije. "Mislim da niko razuman ne može da zastupa takve stvari", zaključio je Šarčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: