Lavrov: Objašnjeno je Vašingtonu šta naši vojnici rade u Venecueli

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2019.

21:47

Lavrov: Objašnjeno je Vašingtonu šta naši vojnici rade u Venecueli
Foto: Tanjug/AP

To rade po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvod iz njegovog intervjua za "Moskva. Kremlj. Putin" TV program objavljen je danas na veb stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Rusko ministarstvo spoljnih poslova već je komentarisalo ovo pitanje", rekao je Lavrov osvrćući se na izjavu Vašingtona povodom dolaska ruskih vojnika u Venecuelu, prenosi TASS.

"Odgovorili smo na telefonski poziv koji sam dobio od državnog sekretara SAD Majkla Pompea sa približno istim, ali uljudnijim apelom. Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, da obezbeđuju održavanje opreme koju smo isporučili u okviru međuvladinog sporazuma koji je ratifikovao parlament Venecuele, koji je u potpunosti u skladu sa venecuelanskim Ustavom", rekao je Lavrov.

List "El Komersio" ranije su izvestile da su Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim trupama i 35 tona tereta stigli u venecuelansku prestonicu Karakas 23. marta.

Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Diosdado Kabeljo potvrdio je njihov dolazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: