Poginulo deset Palestinaca

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.2004.

12:10

Default images

Najmanje deset Palestinaca poginulo je u noći između subote i nedelje u operacijama izraelske vojske u Gazi.

Izraelska vojska ubila je trojicu pripadnika Islamskog džihada dok su postavljali eksploziv u severnoj Gazi. Najmanje pet Palestinaca ubijeno je u dva vazdušna napada, a dvoje nastradalih pripadnici su Hamasa. Prema palestinskim izvorima, još najamnje četvorica Palestinaca, od kojih su dvojica civili, poginula su u obračunima u Džabaliji. U dosadašnjim operacijama koje su počele u sredu, poginulo je 62 Palestinca.

Premijer Izraela Arijel Šaron izjavio je za vojni radio da će vojska nastaviti akciju dok ne prestanu raketni napadi na Izrael. On je zatražio od ministra odbrane Izraela i visokih oficira da predlože nove ideje za reševanje problema. "Ovo je komplikovana borba. Naložio sam ministru odbrane da uradi sve što je moguće kako bi se pronašle nove metode za sprečavanje eskalacije sukoba. Vojska mora da preduzme sve mere  kako bi obezbedila mir izraelskim građanima", rekao je Šaron.

Zvaničnici SAD pozvali su Izrael da preduzme sve kako bi se zaštitili palestinski civili, ali su dodali da Izrael ima pravo da brani svoje građane od terorizma, javlja dopisnik B92 Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: