"Moskva bi rado popravila odnose sa Vašingtonom"

Moskva bi rado popravila odnose sa Vašingtonom nakon izveštaja američkog specijalnog tužioca Roberta Malera, rekao je ruski poslanik Konstantin Kosačev.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

09:37

Foto: GettyImages

Malerova istraga utvrdila je da izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine, prenela je agencija Rojters.

Američki specijalni tužilac nije pronašao dokaze o dosluhu, ali je ostalo nerešeno pitanje da li je Tramp ometao pravdu potkopavanjem
istrage koja je trajala sve vreme njegovog predsednikovanja.

"U svakom slučaju, postoji prilika da se mnogo toga obnovi u našim odnosima, ali pitanje je da li bi Tramp rizikovao da to uradi. Mi smo naravno spremni", rekao je Kosačev.

Tramp je od samog početka istrage odbacivao bilo kakvu povezanost ljudi iz njegove predsedničke kampanje sa Rusijom, ocenjujući da ona predstavlja "lov na veštice".

Tokom dvogodišnje istrage Malera o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: