Poginula četiri Palestinca

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2004.

09:19

Default images

Četiri Palestinca su poginula u sredu u četiri odvojena incidenta u Gazi i na Zapadnoj obali.

Jedan četrnaestogodišnji dečak je poginuo blizu izbegličkog kampa Džabalija na severu Gaze. Prema palestinskim izvorima, još desetak mladih Palestinaca od 12 do 21 godine, koji su gađali kamenjem izraelsku vojsku, povređeno je pošto su izraelski vojnici otvorili vatru na njih.

Izraelska vojska ubila je Madždi Halifu, pripadnika "Fataha", koji se nalazio na poternicima. Vojnici su ušli u predgrađe grada Nablusa u potrazi za osumnjičenima za terorističke napade širom Izraela. Halifa, odgovoran za veliki broj napada, pokušao je da pobegne, ali su vojnici otvorili vatru i usmrtili ga.

Palestinac koji je pripremao lanser za raketu u izbegličkom kampu Džabalija ubijen je raketom iz izraelskog helikoptera.

Pripadnik "Hamasa" Taufik ali Šerifi je ubijen, a trojica ekstremista su povređena u obračunu sa izraelskom vojskom u izbegličkom kampu Džabalija u Gazi. Dva izraelska vojnika su povređena posle minobacačkog napada na njihov položaj blizu jevrejskog naselja Necarim u Gazi, za B92 javlja Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: