Orban: Dobrovoljno privremeno obustavljamo učešće

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je dobrovoljno pristao da privremeno obustavi učešće svoje partije Fides u radu Evropske narodne partije (EPP).

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

20:53

Orban: Dobrovoljno privremeno obustavljamo učešće
Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Orban je izjavio da se skupština ovog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu saglasila da ne izbaci ili suspenduje Fides, već da mu dozvoli da dobrovoljno ne učestvuje u radu EPP, dok nezavisna komisija ne završi pregled stanja u vezi vladavine prava u Mađarskoj, prenosi Rojters.

Danas je predsednik EPP Žozef Dol na svom nalogu na Tviteru naveo "Fides je nakon današnjeg glasanja članova EPP suspendovana odmah, do daljeg".

Dol je nakon današnjeg sastanka skupštine EPP naveo da se suspenzija odnosi na prisustvo partije Fides na stranačkim sastancima, kao i na pravo glasa, odnosno predlaganje kandidata za pozicije koje pripadaju EPP.

Ranije je Fides pretio da će napustiti EPP ukoliko bude suspendovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: